Aallon muotoilun työkalut -kurssilla suunnittelimme valaisimet, jotka sopisivat tietyn ravintolan ilmeeseen. Ensimmäinen vaihe oli tehdä yritysanalyysi kohderavintolasta pienryhmissä. Jokainen ryhmä sai analysoitavakseen yhden helsinkiläisen huippuravintolan. Meidän ryhmämme teki analyysin Bulevardin kävelykadulla sijaitsevasta Boulevard Social -ravintolasta. Analyysiä varten kävimme haastettelemassa Matti Wikbergiä, joka on toinen ravintolan omistajista.
Oman valaisinprototyyppini valmistin kuparitangosta ja kankaasta. Valonlähteet ja lampun elektroniikan kurssillemme sponsoroi Airam. Panel -valaisin on valmistettu juottamalla/hitsaamalla kuparitangot yhteen neljäksi kuparitankoneliöksi. Kuparineliöt roikkuvat täysin kangaspalojen varassa. Kun valaisin ei roiku, se on siististi kasassa ja täten menee kuljetuksessa pieneen tilaan.
Järjestimme kurssin lopuksi valaisinnäyttelyn joka pidettiin Espoon Otaniemessä osoitteessa otakaari 7B Aalto Studiosin ravintola Kipsarin tiloissa. Näyttely oli avoinna 16.2 - 2.3.2018.

Muut Projektit

Back to Top