Aalto-yliopiston muotoilun pääaineen ensimmäinen kurssi keskittyi eri materiaalien haltuunottoon ja työstöön. Jokaisen piti valmistaa kattaus ja siihen kuuluvat ruokailuvälineet kolmesta eri materiaalista. Minun valitsemani materiaalit olivat puu, metalli ja lasi.
Kuva: Hans Barck
Aterimet
Aterimet valmistettiin 1,5mm paksusta ruostumattomasta teräksestä. Aloituspiste oli teräslevyn palanen ja leikkaamisen, taivutuksen, hiomisen ja takomisen jäljiltä materiaalista muodostui toimivat aterimet.
Juomalasi
Lasia suunnitellessa piti ottaa huomioon kurssin aikarajoitteet. Ajan puitteissa ei olisi ollut mahdollista valmistaa muottia mihin tämänmallinen juomalasi yleensä puhallettaisiin. Puhaltajana toimi opiskelija, jolla oli kokemusta toimenpiteestä. Lasi puhallettiin siis vapaasti ilman muottia.
KATTAUS  pop-up exhibition
Meidän vuosikurssimme (muotoilun 1.vuosikurssi) järjesti kurssilla tehdyistä töistä näyttelyn, joka oli avoinna 27.2 - 4.3.2018 Iittala & Arabia Design Centressä (Design Lab 9.krs).
Näyttelykuvissa näkyy muidenkin kurssilaisten tekemiä kattausasetelmia. Kiitos näyttelyn työryhmälle tilan ja näyttelyn järjestämisestä!

Muut Projektit

Back to Top