Tehtävänantona oli muotoilla edullisesti ja teollisesti valmistettavissa olevat tuote helpottamaan kotona tapahtuvaa tavaroiden säilytystä. Omien tarkasteluiden ja lähipiiriltä säilytysongelmien tiedustelun jälkeen esille nousivat erityisesti seuraavat asiat;
eteisen pientavaroiden säilytys (pipot, hanskat, kaulahuivit), Sukkalaatikon epäjärjestys, kengät levällään eteisessä, pientavara laatikostoissa.
Ideointivaiheessa kävin läpi esille tulleet säilytysongelmat. Suunnittelin erilaisia ratkaisuja ja tuotekonsepteja joista parhaaksi valikoitui SWOT-analyysien ja harkinnan jälkeen yksi ylitse muiden.
Prototyypin valmistamisen ensimmäinen työvaihe oli kenkätelineen mallintaminen rhinolla.
Kun mallinnus oli valmis, voitiin laserleikatut palat tilata Keravan teräsmiehiltä. Materiaaliksi valikoitui kolme millimetriä paksu ruostumaton teräs.
Leikatut palat taivutettiin muotoonsa hydraulisella prässillä. Muotit joiden avulla teräspalat taivutettiin, leikattiin cnc jyrsimellä filmivanerista ja kasattiin pulteilla. Ongelmia ilmeni teräksen vahvuuden kanssa. Kolmemillinen rosteri oli aika jykevää materiaalia eivätkä muotit tahtoneet pysyä paikoillaan prässättäessä. Kenkäteline ei myöskään taipunut tarkalleen suunniteltuihin mittoihin, vaan teräs palautui hieman. Lopputulema protovaiheessa oli kuitenkin  erittäin hyvä.
Prototyypin valmistuttua olin hyvin tyytyväinen. Sain aikaseksi pitkälti sen tuotteen, kuin olin suunnitellutkin. Seuraava vaihe olisi testata eri teräsvahvuuksia. Kolmemillisestä valmistettu rakennelma on turhan painava, kaksimillinenkin voisi toimia. Etuna painossa on toki se, että toisen puolen voi latoa täyteen kenkiä, eikä teline hievahdakkaan. Tuotantomallissa kiinnitys olisi huomaamattomampi, senkatuilla koloilla ja sopivilla hylsymuttereilla. Mutterikiinnitykseen päädyin logististen seikkojen johdosta. Jos teline hitsattaisiin kokoon tehtaalla, se jouduttaisiin kuljettamaan kasattuna. Kuluissa säästetään siinäkin että kuluttaja kokoaa tuotteen itse. Nimi “J-stand” tulee telineen siluetin muodosta.
Ideoiden skissailua ja mittojen miettimistä
Kapalevystä valmistettu mockup
Muottien teossa sain paljon apua pajamestarilta. Mallinnetuista osista sai vastakappaleet jotka jyrsittiin filmivanerista. Vaneripalat pultattiin kokoon ja syntyi kaksi muottiparia. Rautatangot painettiin kasaan hydraulisella pressillä.

Muut Projektit

Back to Top