Tällä palvelumuotoilun kurssilla keskityimme ratkaisemaan ongelmia meidän Otaniemen kampuksella. Teimme työt ryhmissä ja meidän ryhmämme keskittyi ratkomaan liikkumisen haasteita uudessa rakennuksessa Väreessä. Minun ryhmääni kuului lisäkseni Sonja Dallyn, Soli Uuttera ja Joel Pihlaja.
Monissa työtiloihin johtavissa ovissa on mahdollisuus avata seinä isommille kuljetuksille. Ylhäällä oikealla on keraamiikkatiloja. Keramiikkatilojen ovet olivat auki kun kävimme tutkimassa paikkoja. Lähtökohtaisesti ovien pitäisi olla aina kiinni, mutta kyseisessä tilassa liikutaan paljon huoneiden välillä kädet täynnä tavaraa. Oppilaat kiilaavat ovia auki, joka on siis kiellettyä.
Löysimme myös mystisen porraskäytävän, jossa oli kaksi uloskäyntiä alakerrassa. Kummastakaan ei päässyt enää ulos oppilaiden kulkuluvalla. Kun rappuset meni ylös, eteen tuli taas ovi johon kulkulupa ei käynyt. Ainoa reitti ulos koko rappukäytävästä oli yläkerroksen ovi, joka johti ulos rakennuksen sivupuolelle. Sivulta olisi sitten tarkoitus kiertää pitkä reitti taas pääoville, jotta pääsisi siihen mistä lähdettiin.
Hissien epäloogisuus ihmetytti. Mikä on "M" napin tarkoitus, sellaista kerrosta ei ainakaan selosteista löydy. Joissain hisseissä myös pyydetään kulkulupaa alaspäin mentäessä, miksi lupa tarvitaan jos olet jo kerran päässyt ylös?
Törmäsimme myös porukkaan, joka oli tekemässä kurssiin liittyvää kuvausprojektia keramiikkatiloissa. Heille ei oltu annettu minkäänlaisia kulkuläpysköjä. He myös siirtyivät tilaan ovesta, joka on pidettävä koko ajan kiinni. Samaa ovea käytetään myös keramiikkapajalta poistuttaessa, usein kipsimuotit kainalossa. Kyseistä ovea ei saa kiilata, sillä liiallisen aukiolon jälkeen hälyttimet kytkeytyvät päälle. Tavaroita on raskasta kantaa, kun joka kerta pitää ovi leimata auki.
Väre on täynnä RFID-päätteitä, joiden periaatteessa pitäisi toimia opiskelijoilla, mutta ne eivät jostain syystä toimi. Oikealla ylhäällä on myös kuva ovesta, joka on kiilattu auki, sillä siihen kulkulupa ei käy vaikka pitäisi.
Kynnysmerkkejä on joissakin ovissa, mutta ei läheskään kaikissa
Ylhäällä olevassa kuvakollaasissa huomaa, että opasteiden määrään ja yhtenäiseen ilmeeseen kaivataan pikaista parannusta.
Suoritimme myös paljon haastatteluita. Haastateltavien joukkoon kuului niin oppilaita, työntekijöitä kuin vahtimestareitakin. Haastatteluissa vahvistui näkemys ongelmien olemassaolosta ja niiden luonteesta.
Alla olevassa kuvassa on tutkimuksen tekohetkellä vallinnut tilanne. Palvelupolku kotioovelta kouluun on aika pitkä ja täynnä kulkulupaovia.
Haastatteluista ja havainnoimisesta vedimme johtopäätöksiä ja ratkaisuja pohjustamaan syntyi liuta design drivereitä, jotka ohjasivat meitä prosessin ajan.
Alla näkyy, kuinka sujuvaa liikkuminen Väreen tiloissa voisi olla, jos turhat kulkuluvan vaativat ovet olisivat avoimia.
Päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että ainoat ovet, jotka vaativat kokoaikaista kiinnioloa ja kulkulupaa olivat aulasta työtiloihin johtavat pääovet. Kaikki ovet niiden ovien jälkeen voisivat työskentelyaikoina (08-16) olla auki, eivätkä ne vaatisi kulkulupaa. 
Kaikissa ovissa olevat tunnisteet luovat epätodellisen turvallisuuden tunteen. Jos joku ulkopuolinen haluaisi livahtaa koulun tiloihin, onnistuisi hän siinä aivan liian helposti. Ihmiset ovat turhan ystävällisiä. Jokainen voi kulkea samalla ovenavauksella jonkun kanssa jolla on kortti. Täten onkin turhaa pitää niin monta ovea kulkulupien alla.
Esimerkiksi pajatiloissa ovet voisivat olla auki työaikoina ja silloin kun pajamestarit ovat paikalla. Ovia myös saisi kiilata helpon tavaroiden kanssa kulkemisen vuoksi.
Uudistuksen aiheita löytyi paljon ja teimme niistä ehdotuksia.
Väreessä on hyvä olla ovia, jotka eivät ole avoimia kaikille. Olisi kuitenkin hyvä tietää miksi näin on. Värikoodeista näkisi helposti, mikä ovi aukeaa kenellekin. 
On tärkeää irtautua HSL-ekosysteemistä. Tämä huomattiin äskettäin kun HSL uusi omat matkakorttinsa oman vyöhykeuudistuksensa takia. Monet opiskelijat olivat heti HSL:n kehotettua vaihtaneet vanhan kortin uuteen. Tämän jälkeen tuli tieto ettei uusi kortti ole toiminnassa Väreessä, eikä tietoa ole siitä milloin se toimisi. Osa oppilaista eli viikkoja ilman kulkulupaa. Tämänkaltaisia ongelmia voi ilmetä, kun ollaan riippuvaisia ulkoisen toimijan palveluista. Alkuun olisi hyvä tarjota ihmisille yksinkertaista kulkuläpyskää, joka olisi helposti vyöllä tai taskussa. Matkakortti pitää usein kaivaa esille lompakon ja laukun syövereistä.
Kaikilla koulua käyttävillä tulisi olla käyttäjäprofiili, josta valtuutetut voisivat helposti antaa lisää lupia.
Liikkuminen nopeutuisi huomattavasti turhat kulkuluvan vaativat ovet poistettaessa.

Muut Projektit

Back to Top